Аз като се замисля май няма произизводител които да продава автомобил с ксенон без да има лупа.Значи мисля точно там е уловката.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Монтаж на ксенон-халогени
Collapse
X
-
Да, и аз мисля че трябва да се вземат мерки срещу монтираните допълнително ксенони. Просто някои фарове са пригодени за тях, а други не. Имам няколко познати с Алфа 156 с ксенони и честно казано ми идва да им счупя главите като се разминаваме вечер. То хубаво ти да виждаш малко повече, ама да изкарваш очите на насрещно движещите се е наглост. А реално и ти можеж да пострадаш от ксеноните си при положение че този срещу теб е заслепен и не вижда какво има пред него.
Comment
-
Първоначално публикувано от VET Покажи съобщениеДа, и аз мисля че трябва да се вземат мерки срещу монтираните допълнително ксенони. Просто някои фарове са пригодени за тях, а други не. Имам няколко познати с Алфа 156 с ксенони и честно казано ми идва да им счупя главите като се разминаваме вечер. То хубаво ти да виждаш малко повече, ама да изкарваш очите на насрещно движещите се е наглост. А реално и ти можеж да пострадаш от ксеноните си при положение че този срещу теб е заслепен и не вижда какво има пред него.sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
-
Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщениеИ аз съм се чудел защо 155 има лупи,а 156 - не!
Comment
-
Изгоря ми едната ксенонова крушка. Здравата свети доста добре с леко виолетов отенък. На нея има етикет на който пише 6000. Купих си крушки по 15 лв, на който също пише 6000, но светят бяло-жълто без виолетов отенък. Чудя се, кое е вярното старата или новата?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Малко офф, ама аз винаги съм се чудел на ксеноните в халогените.. нали те са за мъгла, дъжд, сняг и т.н. та нали жълтото "пробива" по-добре!? Все пак вярвам, че светлините са сложени, за да помагат и да светят, а не да излгеждат бели, зелени, лилави и бенбени... лично мнение с никой не споря. Аз честно да ви кажа, че до сега не съм виждал ксенони в халкогени, които да не ме дразнят при разминаване или аз не съм случил или вярно не са за там... крайно време е да има някакви регулации по въпроса и да има кой да следи за това онова...sigpic
Alfa Romeo 166 2.4JTD 20V FL
Fiat Punto 1.2HSD 1995
Comment
-
Първоначално публикувано от borvass Покажи съобщениеМалко офф, ама аз винаги съм се чудел на ксеноните в халогените.. нали те са за мъгла, дъжд, сняг и т.н. та нали жълтото "пробива" по-добре!? Все пак вярвам, че светлините са сложени, за да помагат и да светят, а не да излгеждат бели, зелени, лилави и бенбени... лично мнение с никой не споря. Аз честно да ви кажа, че до сега не съм виждал ксенони в халкогени, които да не ме дразнят при разминаване или аз не съм случил или вярно не са за там... крайно време е да има някакви регулации по въпроса и да има кой да следи за това онова...
За протокола диодите светят бяла неутрална светлина и заместват халогенните крушки доста успешно.
п.п. ксенон на фаровете за мъгла има само естетическо - гъзарски смисъл и е лишено от всякаква реална функция. Ако искате мога да го докажа с реални аргументи.Last edited by nightroller; d.m.y г., 23:24.Tormentvm In Dvm Demens
Comment
-
Ми незнам колеги,аз имам на халогените ксенон,и да ви кажа няма проблем при мъгла и снеговалеж,дъжд,мойте са регулирани на машина за фарове и не заслепяват,така че....мисле че е до настройка!
Comment
-
Доколкото знам, фаровете за мъгла трябва да излъчват светлина, която най-малко се отразява от мъглата. А това е жълтата и червената светлина. Но червено светещи предни фарове е в разрез с правилниците.
Ниското разположение на фаровете за мъгла има за цел слоят мъгла, намиращ се между пътната настилка и фара да бъде най-тънък за да може да бъде проникнат.
Освен това пък силната светлина е нож с 2 остриета, защото и отражението от мъглата е сериозно и има заслепителен ефект.
От тази гледна точка ксенонът вероятно не е най доброто решение. По-скоро халогенни или LED лампи с жълт цвят.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ydonev Покажи съобщениеима достатачно хубави крушки /истински/,за сметка на фалшивия калпав ксенон.Tormentvm In Dvm Demens
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщениеКолега, съгласен съм но при мен проблема е със самите фарове, просто крушката (в случая халогенна) много грее и стъклото се пука при рязко изстудяване, което не е добре за мен, мислил съм за нискоемисионно фолио върху стъклата на фаровете и преди да сложа LED риплейсмънта ще го пробвам този вариант да видим дали и как ще се получи целения ефект .
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment